Nu när skolan börjar igen!

Vi vet alla att skolan kan vara ett helvete idag med alldeles för höga betygskrav och alldeles för mycket läxor! Men jag tänkte i alla fall ge er lite tips på hur jag gör när jag pluggar osv

Planering!

För mig är detta A och O! Så skaffa en kalender eller ta fram mobilen och anteckna alla läxor träningar, och när du ska träffa kompisar osv. Detta gör det lättare för dig att få en överblick på veckan och veckorna framåt. Du behöver heller gå och tänka på det/ Komma ihåg allt för du har det redan ned skrivet!

 

 Läxor

Gör dina läxor så fort du får dem! Detta har hjälpt mig otroligt och jag är inte lika stressad längre! Jag säger inte att du ska göra klart dem men börja med dem och jobba lite varje dag! Detta gör så jag slipper sitta dagen innan inlämning och skriva en halv dålig text som kunde blivit så mycket bättre om jag bara hade haft lite mer tid. Detta gör även att man blir mindre stressad eller jag blir det i alla fall.

 

 På lektionerna

Anteckna så mycket som möjligt om du har möjlighet till det. För man lyssnar aktivt i ca 20 minuter men om man antecknar så är jag fortfarande koncentrerad.

Skriv även meningar med egna ord om läraren säger något släng dit ett extra ord eller liknade detta gör att du kommer ihåg bättre.

Ta inte med mobilen. Helt seriöst detta är typ bland de största störningsfaktorn ever! Jag blir så himla arg på Elver som bah nä men det har läraren inte sagt något om jag visste ingenting om det! Kanske för att du satt med mobilen uppe i facet!!!! Mitt bästa tips är att lägga den i skåpet och om man är rädd för att den ska bli snodd lägg den i en ficka utan vibration eller ljud då märker du inte om det kommer något sms.

 

 När du har kört fast!

Bolla idéer med dina kompisar mamma och pappa eller kanske någon kusin eller liknade.

Om du fortfarande inte kommer på något att skriva eller liknade gör något annat ett tag och tänk inte på det. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback