Wait what?

Hejsan hoppas att ni mår bra idag denna soliga måndag här i Göteborg! Tänkte berätta en liten grej för er! Just i detta nu så har jag godisförbud! Började med detta för ca en vecka sedan! Detta gör jag inte för att bli smalare eller på grund utav vikt eller liknade! Jag gör det för att någon gång för typ två veckor sedan så käkade jag godis typ varje dag! Jag märkte verkligen att jag var sjukt beroende av godis och det var verkligen en läskig känsla! Så det är därför jag har slutat äta godis för jag vill inte vara beroende va sånt!

 

Jag förstår faktiskt inte de ungdomar som strävar efter att lära sig dricka kaffe eller ännu värre de som ungdomar som säger att de är beroende va kaffe när de är typ 16/17! Det är ju bara löjligt! Då tycker jag att man ska ge sig själv och kroppen den utmaningen att avstå det som man faktiskt känner att man är beroende av! Nu är ju kaffe inte så farligt och inte godis heller kanske!

 

Hur gör jag då?

Nu har jag ju bara haft det i ca en vecka men jag vet att när jag var liten så hade jag det i ett helt år! Då vet jag att den första månaden var svårast! Så ja det gäller bara att hänga ut i 3 veckor till så klara man sig rätt bra efter det!

 

Men

Oftast när jag är godis sugen eller väldigt socker sugen så beror det på att jag är hungrig! Det är så JAG fungerar! Det behöver inte betyda att DU gör det! Så då när jag känner godis suget kan jag ibland gå och borsta tänderna beroende på hur längesedan jag åt. När man väl har borstat tänderna har man tandkrämssmak i hela munnen och då burkar inte jag vara sugen längre! Annars så kanske jag går ner tar en avokado, bannan eller värmer upp lite frysta mango bitar! Så försök hitta frukt som du kan ta istället för godis annars är även nötter ett hyfsat bra alternativ! Istället för glass ås kan man ta smoothie för båda är liksom kalla. Popcorn kan ju också vara ett alternativ då de inte är så dåliga faktiskt! För jag käkar inte glass, chips, kakor eller godis! Jag får ju ta en kaka någon gång ibland men inte varje dag!

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback